Прокуратура Сторожинецького району Чернівецької області під час перевірки виявила у книгарні у райцентру Сторожинець книги, які віднесли до продукції еротичного характеру. Приписом прокурора району книжки з продажу були вилучені.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомляє обласна газета «Молодий буковинець». Книжками, які прокуратура назвала «продукцією сексуального і еротичного характеру», виявилися «Рисунок. Женская обнаженная натура» і «Рисунок. Мужская обнаженная натура» Джованні Чиварді з серії «Классическая библиотека художника», а також «Гламурная Камасутра».

На думку прокурора району, зображення, обкладинки та зміст цих книжок «містять елементи еротичного характеру, а отже «мають бути герметично упакованими, містити спеціальне маркування та заборонятися до продажу неповнолітнім».

Відео дня

За словами власника книжкового магазину Василя ДРОНЯКА, до магазину без попередження прийшла людина, яка представилася помічником прокурора, і стала вимагати забрати еротичні книги з полиць.

«Прокурор також вимагав забрати книжку «Відверта розмова про це». Але я пояснив йому, що вона написана для дітей шкільного віку про статеве виховання», - додав В.ДРОНЯК.

Загалом правоохоронці примусили забрати з полиць сім книг, а продавця написати пояснювальну записку.